Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab. En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska
Finns det något så-rullar-du-tajta-vindolmar-kurs att gå. I så fall skulle jag behöva det. Pilligt jobb är bara förnamnet men äntligen har jag gjort mina första egna vinbladsdolmar
Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Skölj riset noga och väl och låt stå cirka 20 minuter, gärna längre. Skölj vinbladen om det behövs. Blanda köttfärs, den hackade löken, köttfärsen, mynta och persilja
Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten. Naturligtvis kan du göra dem själva genom att köpa färdigförvällda vinblad och tillaga din egenkryddade rissmet
Foto. Theres Lundén. I våra trädgårdar växer alltid minst en vinranka. I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull
Dolmades är verkligen en av mina absoluta favoriter förrätter på en mezetallrik. Är jag ute och äter på en restaurang som serverar hemmagjorda dolmades tar jag alltid in en tallrik tillsammans med diverse röror
Min mans vän Jan har en mor som är helt outstanding vad gäller matlagning. Senast vi var och hälsade på åt vi så att magen stod i fyra hörn och vi fick rulla hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.