När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar. Nu i Turkiet fick dem även där, några gånger med lammfärs i - supergott tycker jag
Blanda tomatpurén med 1 liter vatten, och mjöl, och häll det i grytan ca 15 minuter innan sarman är klar. 4-5 klyftor vitlök. 2-3 tsk salt. 6-8 svartpepparkorn. 300-400 g rökt bog
30- 40 färska vindruvsblad. 30- 40 färska vindruvsblad. Foto. Johannes Wätterbäck. I år testade vi att skörda blad två gånger från vår Baltiska vindruva och det funkade utmärkt
Som Kajsa Varg sa "Man tager om man så haver"Ingredienser30-40 färska vinbladsblad 1dl valnötter1 liten rödlök4 salladslökar30 nymortlade svartpepparkorn4 zucchini blommorNågra blad kål i det här fallet. 30-40 färska vinblad
Lägg 0,5-1 msk av blandningen på bladet, vik över stjälkkanten över blandningen och sedan sidokanterna, fortsätt redan rulla så spänt du kan. På med lock och låt koka på medelvärme i cirka 60-90 minuter. 5-1 msk svartpeppar. 5-2 msk salt
mån, 2013-07-29 17. 6-8 åt gången. Låt koka i 20-25 minuter. Dela 6-8 åt gången. Recept. Gäst. 59. 60min. (3). Ta ut vinbladen och lägg dem i en stor bytta med vatten
Idag blev det vinbladsdolmar. -). Ska testa nästa gång det vankas vinbladsdolmar hemma. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTA FÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.