Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”
ankanplankan
ankanplankan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här ett recept från en V V bok får 1992, wow…den har alltså 20-års jubileum Jag har gjort den så många gånger att jag faktiskt tappat räkningen.
  • 4-6 personer 1 kilo oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 10 torkade enbär
  • 10 svartvinbärsblad 2 lagerblad 1 tsk timjan
  • 1 påse smålök, (steklök)
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 2 dl gott röd vin (och ett glas till dig själv när du lagar)
  •  
  • Gör så här
  • Lägg den putsade filén i en liten gryta (det ska vara trångt) med alla ingredienserna och låt den småkoka under lock i 15.20 minuter,

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.