13-4 dl
(ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda)Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant eller pajform, ca 20 cm i diameter och "bröa" den med kokosflingor eller ströbröd. Sätt på ugnen på 200°C.(Ett tips är att använda en liten slickepott för att smörja formen med smör.) ca 0.75 dl kokosflingor till formen Smord pajform med kokosflingor. Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag bort kastrullen från plattan. 125 g smör Smält smör. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor och rör till en jämn smet med en sked eller gaffel. 3 st ägg 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1.5 dl kokosflingor Tillsätt ingredienserna. Rör till en jämn smet. Smeten är jämn och fin. Tillsätt hälften av vinbären i smeten och blanda ner dem.(Frysta vinbär behöver inte tinas.) 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda) Hälften av vinbären. Blanda. Häll smeten i formen. Strö över resten av vinbären. 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda) Smeten i formen. Strö över resten av vinbären. Grädda vinbärskakan mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter tills kakan fått lite gyllene färg i kanterna men blek i mitten. Den kan se lite fuktig ut i mitten men ska inte vara genomkladdig. Grädda i ugnen. Låt vinbärskakan svalna under en bakhandduk. Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till. Färdiggräddad vinbärskaka. En bit vinbärskaka.
Gillar du bakverk med hasselnötter. Då är detta något för dig. En saftig hasselnötskaka och till det en läcker topping med Marabous chokladkaka Schweizernöt som också innehåller hasselnöt, kan det bli bättre än så
Jag har firat min födelsedag nu i dagarna och då bjöd jag på den här kakan. Vi gillar inte vanliga, gräddiga, tårtor så jag brukar inte bjuda på det när jag har kalas
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.