Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen medsin sötsura dillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likhetermed storkockarnas såser
Sila av buljongen och spara den till sås. Lägg ner i kastrullen med köttet. Kokt kalvidillsåsDen sötsura smaken som man hittari denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
I en ny kastrull så smälter du ner smöret och tillsätter vetemjölet till en bottenredning. Tyvärr hade jag intekalvköttmed ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det
Tillsätt och smaka av såsen med hackad dill, färskpressad citron och salt. Smörj en ugnsform med smör. Dillsåsen är klar att användas som varm sås tillfisk
Tillsättbuljongtärningarna, lök och morot. Ja då var vi på väg ini en ny vecka, och här hemma tokstartade den med en rejäl lunch med husmanskost, nämligenKalvidillsås
Tillsättrikligtmed hackad dill. Smaksätt medättika, socker, salt och eventuellt peppar. Dillsås. Blanchera köttet genom att koka upp det i saltat vatten och sedan skölja av det under rinnande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.