Fredagsdrinken är en VinChaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Så lite vinchaud fick värma magarna. När solen är framme är det varmt och skönt och det räcker med kortärmat men så fort solen försvinner så behövs det extra värme
Ett glas rött vin och lyckan är gjord. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
Vegoköttbullar. Vegoköttbullarna. 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin). 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin)
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. 1salt & peppar (gärna vitpeppar). Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.