Servera laxen med limefrukter och couscous eller grön sallad. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. Bryn laxens köttsida i smöret cirka 3 minuter. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka laxen, hel cirka 15 minuter eller bitar, cirka 10 minuter, eller tills den är precis genomstekt
150 g laxfilé. Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt skivad salladslök, ägg, salt och chilikrydda och mixa till en färs
Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Smörj en mellanstor ugnsform med smör och varva sedan potatis, lök, dill, lax och lite äggstanning i 4 lager. 600 g gravad eller kallrökt lax i skivor
Jag valde både fryst torskfilé och fryst laxfilé som jag tinade upp. 200 g laxfilé. biffarDillsåsfiskfiskbiffarlaxsåstorsk 400 g torskfilé. 200 g laxfilé
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i
I receptet har jag skrivit lax eftersom jag använt det tidigare och det var betydligt enklare än att rensa, filéea och plocka ut varenda ben ur flera rödingar men det gör man naturligtvis som man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.