Viltwok med thailändska smaker
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g hjortfransyska eller annat viltkött
  • 11 st chilifrukt röd
  • 13 st vitlök klyftor
  • 12 msk kinesisk soja
  • 13 msk oystersauce
  • 11 dl basikila färsk, gärna thaibasilika
  • 11 msk socker
  • 1 olja
  • 1 vatten
  • 11 st morot
  • 11 st paprika röd
  • 14 st salladslök
  • 11 st rödlök
  • 11 st chilifrukt grön
  • 1 ris till serveringHacka chilin och vitlöken fint och fräs i olja. Var noga med att inte bränna vitlöken, då blir den besk.
  • 1 Lägg i det strimlade köttet och fräs ett par minuter. Späd med lite vatten så att köttet inte bränns vid.
  • 1 Vänd ner socker, oystersauce och soja.
  • 1 Lägg till sist i de strimlade grönsakerna och basilikan och fräs under ständig omrörning. Servera med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.