Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Krydda med salt, gärna flingsalt. Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Ringla över flytande smör, eller skär tunna skivor smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. På senare år har jag dock återupptäckt Hasselbackspotatisen, inte så konstigt, potatisarna blir både vackra och får en underbar smak
Känn med en provsticka så att potatisen är mjuk och genomkokt. Skär dem i tunna skivor - inte hela vägen igenom - som en hasselbackspotatis helt enkelt
Börja med att skala potatisarna. Till såsen blev det grillad fläskotlett och hasselbackspotatis. Skiva dom sedan tunt men inte helt igenom, för att lyckas bäst med detta så lägger man potatisen i en stor sked, se bild
Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Tillaga sedan i mitten av ugnen i ca 45 minuter, ös med smör en gång i kvarten. Vid sista ösningen (efter 45 min) toppar du även potatisarna med ströbröd
Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.