Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi har en klassisk rätt som min sambos syster introducerade i storfamiljen för flera år sedan ur någon gammal Arlareceptfolder som går under namnet ”viltkyckling”
Viltkyckling med kokt potatis, sallad och gelé. Viltkyckling med trattkantarellerHanna är mamma till både Edvin och Åke (som sitter på höger axel)Vi var ju tvungna att lägga våra guldklimpar på sängen och ta ett litet foto
Bryn kycklingfiléerna i lite matfett vackert gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Vispa samman crème fraiche med saft , vatten , krossade enbär , timjan, smulad buljongtärning och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.