Viltkryddad oxfilé med messmörssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cognac, för pensling av köttet
  • 600 g oxfilé [150 g/person]
  • Viltkrydda (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • smör, till stekning
  • rapsolja
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter (stora)
  • 0,5 rotselleri
  • 2 rödbetor
  • timjan (efter smak)
  • 8 potatisar (stora)
  • 10 enbär
  • 2 msk viltfond
  • 4 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde 40 %
  • 100 g messmör
  • saltgurka
  • lingon
  • cognac, för pensling av köttet 600 g oxfilé [150 g/person] Viltkrydda (efter smak) salt (efter smak) smör, till stekning rapsolja
  • Potatis och rotfrukter2 palsternackor 4 morötter (stora) 0,5 rotselleri 2 rödbetor salt (efter smak) timjan (efter smak) 8 potatisar (stora)
  • Sås10 enbär 2 msk viltfond 4 dl vatten 4 dl vispgrädde 40 % 100 g messmör salt (efter smak) Viltkrydda (efter smak)
  • Serveras med saltgurka lingon

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.