Viltgryta, älggryta eller rådjursgryta
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av älg eller rådjur
  • 16 msk olivolja
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 10,5 dl tomatpuré
  • 10,5 tsk kanel
  • 10,5 tsk timjan
  • 12 lagerblad
  • 15 dl rött vin
  • 14 schalottenlökar
  • 1250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling
  • 12 msk smör till svamp och schalottenlöken
  • 10,5 tsk salt
  • 12 krm svart- eller vitpeppar
  • 11 msk maizena eller 2-3 msk ljus maizenaredning
  • 10,5 dl vatten att röra ut maizena medBryn köttet i en het stor stekgryta - gärna gjutjärn - i olivolja i 5 minuter. Hacka en lök och pressa vitlök samt tillsätt dem med tomatpuré, kanel, timjan, lagerblad samt lite salt och vitpeppar. Stek vidare i någon minut. Häll på rödvinet och låt det koka in. Späd sedan med vatten så att köttet är täckt. Koka viltgrytan i 1,5-2 timmar under lock. Smaka på köttet om det är mört. Annars kokar du längre. Skala och klyfta schalottenlökarna och rensa och dela svampen grovt. Fräs i lite smör eller olivolja och låt steka på låg värme i tio minuter i en stekpanna. Red viltgrytan med maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning. Smaka av grytan med salt och vitpeppar samt eventuellt lite socker eller gelé. Blanda i schalottenlök och svamp innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.