Viltgräddsås – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ⁄2 gul lök
  • 1 smör till stekning
  • 13 dl viltbuljong
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 tsk svartvinbärsgelé
  • 11 msk smör, rumsvarmt
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk konjak
  • 13 kvistar timjan
  • 14 –5 enbär
  • 11 krm salt
  • 1 nymald vitpepparHacka löken och fräs den lätt i smör i en kastrull.
  • 1 Häll i viltbuljong och grädde, koka upp och låt koka i ett par minuter. Rör i gelé.
  • 1 Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.
  • 1 Tillsätt konjak, timjankvistar, hela enbär, salt och peppar. Om du vill smaksätta såsen med messmör tillsätt det här.
  • 1 Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Sila såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.