Stekt makrill med krämiga nässlor och rårördatranbärI stället för spenat bjuder jag på krämiga nässlor (har du inte tillgång till nässlor så byt till babyspenat)
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med
Lägg allt i en stor bunke eller spann med lock. Fyll på med vatten så det täcker rabarberna. Mina rabarber hade växt sig rätt stadiga över sommaren, så det kunde bli en sats rårörd rabarbersaft
Dock hade det varit ännu bättre med lite snö, men den kommer väl får vi hoppas. Sedan när man kommer hem vill man ha något att släcka törsten med, och då skulle det väl sitta fint med hemmagjord lingondricka
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.