Viltfärsbullar med rårörda tranbär
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk viltkrydda
  • 2 msk neutral rapsolja (eller majsolja)
  • 1 dl kokt matvete, (havre eller bulgur)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 300 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 2 msk smör, till stekning
  • rapsolja neutral, till stekning
  • 2 dl vispgrädde (eller vegetabiliskt alternativ)
  • 2 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 msk japansk soja, med låg salthalt
  • peppar, nymald
  • 225 g frysta tranbär (eller lingon)
  • 1 dl råsocker
  • kokt skalpotatis (eller valfritt mos)
  • 1 gul lök 1,5 tsk viltkrydda 2 msk neutral rapsolja (eller majsolja) 1 dl kokt matvete, (havre eller bulgur) 1 dl havregryn 1 dl vatten 300 g viltfärs 1 ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymalen 2 msk smör, till stekning rapsolja neutral, till stekning
  • Gräddsky2 dl vispgrädde (eller vegetabiliskt alternativ) 2 tsk färsk rosmarin, finhackad 1 msk japansk soja, med låg salthalt peppar, nymald
  • Rårörda tranbär225 g frysta tranbär (eller lingon) 1 dl råsocker
  • Till servering kokt skalpotatis (eller valfritt mos)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.