Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Viltfärsbiffar 6-8 biffar500 g viltkött av valfri sort, vi använde björn200 g fläskfärs2 msk ströbröd½ dl grädde1 ägg1 gul lök4 enbär, krossade½ dl kalvfond1 nypa rosmarin½ dl torkad svamp, smuladsalt och vitpepparBlanda samman ströbröd och grädden, ställ det åt sidan för att svälla. Viltfärsbiffar 6-8 biffar
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
Viltfärsbiffar. I vår familj är vi rätt förtjusta i plockmat. När det finns lite av varje att välja på och var och en kan ta vad den gillar och vill ha
Gårdagens grymma middag bestod av dessa enkla viltfärsbiffar i kantarellsås. Ingredienser viltfärsbiffar ca 4 port. biffarkantarellerKantarellsåsköttfärsbiffarsvampSvampsåsvildsvinViltviltfärsbiffar 500 g viltfärs (tex vildsvin/hjort/älg/rådjur men nöt går absolut bra också)
Dagens middag blev viltfärsbiffar (köpt färdiga) med kantarellsås och hemmagjord potatismos. (detta steg behöver man inte göra) Häll sedan såsen över de färdigstekta viltfärsbiffarna och servera till hemmagjort mos och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.