Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Lite rådjurskött i frysen. Bara att ta fram köttkvarnen och mala. Rådjurskött är magert så jag blandar ut färsen med lite fläskfärs och snålar inte heller med grädden
Dagens middag blev viltfärsbiffar (köpt färdiga) med kantarellsås och hemmagjord potatismos. Det blev tummen upp från sambon och måste erkänna att jag lyckades bra med både såsen och moset
Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma ca 8 biffar. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 min i 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.