Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Servera med stekta kantareller, brunsås, kokt potatis & kokta morötter. Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig gegga
Smaka av med salt och nymald peppar. Koka upp vatten och viltfond. Rör ut vetemjöl i vispgrädde. Vispa ner redningen i buljongen och låt koka i ca 5 minuter
a björnkött, men har ni inte björn så går det säkert med vilket viltkött som helst. Blanda färsen med, ströbrödsröran, löken och övriga ingredienser i en skål, rör samman till en smidig smet
Det ligger viltfärsbiffar på tallriken och dom har sällskap av en morotslåda, eller gratäng, en grönpepparsås och en inlagd sallad som sätter en liten extra piff på det hela
Hursomhelst, nu har vi bockat av frukost, barn till dagis, massa punkter med allt vad de skulle ha med sig dit (fast de kvittades med alla punkter som tillkom där – de stänger tidigt idag, stängt fredag, Bibbi har avslutningspicknick med ett stort OBS ta med eget fika
rårörda lingonViltfärsbiffarmed svampsås– gör så här. Ös den flera gånger under tiden med smöroljan. Servera viltfärsbiffarnamed rotselleri, svampsås och rårörda lingon
Dagens middag blev viltfärsbiffar (köpt färdiga) med kantarellsås och hemmagjord potatismos. (detta steg behöver man inte göra) Häll sedan såsen över de färdigstekta viltfärsbiffarna och servera till hemmagjort mos och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.