14 personer:
Ingredienser 500 g viltfärs 800 g rotselleri 1 msk smör, + 1/2 msk + 1 msk 1 msk olivolja 0,5 tsk salt, + 1 tsk 4 timjankvistar 1 dl mjölk 2 msk ströbröd 0,5 gul lök 4 enbär 1 ägg 1 msk senap Svampsås: 150 g svamp, blandad 0,5 gul lök 1 msk smör 1 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl vatten 0,5 tsk salt Tillbehör: rårörda lingonViltfärsbiffar med svampsås– gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skala sellerin och skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och klicka på 1 msk smör. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt. Lägg timjankvistarna vid sidan om. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills sellerin är mjuk. Ös den flera gånger under tiden med smöroljan. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk smör i en stekpanna. Låt löken svalna. Krossa eller finhacka enbären. Blanda färsen med ströbrödsblandning, lök, enbär, ägg, senap och 1 tsk salt. Forma färsen till åtta biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 4 min på varje sida. Sås: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt löken och stek ca 1 minut. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt grädde och vatten. Koka sakta under omrörning ca 3 min. Krydda med salt. Servera viltfärsbiffarna med rotselleri, svampsås och rårörda lingon.
Krydda köttet med salt och peppar. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Vänd försiktigt ihop lingonoch socker i en skål och låt stå tills sockret smält, ca en timme
Tillsätt slutligen soja, gelé, salt och peppar-Servera medlingonsylt. Efter att ha skrivit om vin från Nya Zeeland och dukning med Nya Zeelands flagga som utgångspunkt är det nu dags för maten
Blanda lingonoch socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Ta därefter ut dem, bred på mer smör som får smälta ner i skårorna och strö över rikligt med ströbröd
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårördalingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.