Viltfärsbiffar med svampsås, bakad rotselleri och rårörda lingon
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • viltfärs
  • 1 rotselleri
  • 1 smör, + 1/2 msk + 1 msk
  • 1 olivolja
  • 1 salt, + 1 tsk
  • 1 timjankvistar
  • 1 mjölk
  • 1 ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 enbär
  • 1 ägg
  • 1 senap
  • 1 svamp, blandad
  • 1 smör
  • 1 vetemjöl
  • 1 vispgrädde
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 rårörda lingon
  • 14 personer: Ingredienser 500 g viltfärs 800 g rotselleri 1 msk smör, + 1/2 msk + 1 msk 1 msk olivolja 0,5 tsk salt, + 1 tsk 4 timjankvistar 1 dl mjölk 2 msk ströbröd 0,5 gul lök 4 enbär 1 ägg 1 msk senap Svampsås: 150 g svamp, blandad 0,5 gul lök 1 msk smör 1 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl vatten 0,5 tsk salt Tillbehör: rårörda lingonViltfärsbiffar med svampsås– gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skala sellerin och skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och klicka på 1 msk smör. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt. Lägg timjankvistarna vid sidan om. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills sellerin är mjuk. Ös den flera gånger under tiden med smöroljan. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk smör i en stekpanna. Låt löken svalna. Krossa eller finhacka enbären. Blanda färsen med ströbrödsblandning, lök, enbär, ägg, senap och 1 tsk salt. Forma färsen till åtta biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 4 min på varje sida. Sås: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt löken och stek ca 1 minut. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt grädde och vatten. Koka sakta under omrörning ca 3 min. Krydda med salt. Servera viltfärsbiffarna med rotselleri, svampsås och rårörda lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.