Viltfärsbiffar med lingon & selleri- & potatisstomp
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g viltfärs, av till exempel älg eller vildsvin
  • 1200 g fläskfärs
  • 11 1 ⁄2 kalvbuljongtärning
  • 11 ⁄2 dl vatten
  • 11 tsk timjan
  • 11 msk vit balsamvinäger
  • 11 nypa strösocker
  • 12 ägg
  • 11 ⁄2 gul lök, riven
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 ⁄2 dl ströbröd
  • 11 tsk salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 smör till stekning
  • 1600 g rotselleri
  • 1400 g potatis
  • 11 ⁄2 dl olivolja
  • 11 ⁄2 paket bacon, cirka 70 g
  • 11 ⁄2 dl finhackad persilja
  • 1 salt och nymald svartpeppar
  • 12 dl frysta lingon
  • 1 smör
  • 1 bladpersiljaBlanda vilt- och fläskfärsen i en bunke. Smula ned buljongtärningarna och rör ned resten av ingredienserna. Låt färsen svälla i kylen i cirka 20 minuter.
  • 1 Gör under tiden stompet. Skala rotselleri och potatis och skär dem i bitar. Koka rotsellerin i 10 minuter i saltat vatten. Lägg sedan ned potatisen och koka i ytterligare 10 minuter. Häll av vattnet och ånga av rotsakerna. Mosa dem sedan med en potatisstomp och rör ned olivolja.
  • 1 Skär baconet i små tärningar och fräs dem knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • 1 Blanda ned bacon och persilja i stompet och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Forma färsen till cirka 12 mindre biffar och stek dem i omgångar i smör, i 3–5 minuter per sida på medelvärme. Håll dem varma under folie eller i ugnen på 100 grader.
  • 1 Fräs lingonen i smör i samma stekpanna som du stekte biffarna. Häll därefter lingonen över biffarna. Servera med selleri och potatisstompet och garnera med persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.