Villa Söderås och Toscakaka, en riktig 80-talsklassiker
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1912 strävade man efter att göra Villa Söderås känt för de som älskar det goda, sköna och vackra i livet. Och den visionen har man än idag. Och visst är det vackert här. En promenad i parken, längst med stranden eller i skogen är en riktig naturupplevelse. Och så den vackra inredningen inne i villan som ger en känsla av flärd och lyx. Och som för tankarna (i alla fall med min livliga fantasi) till en svunnen tid präglad av glamour.
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 grädde Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt ägg och sockerblandningen samt smör grädden. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter Glasyr
  • 1 dl socker (eller ICA:s stevia strö)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 påse ( 50 g) mandelspån

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.