Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Grädda i ugnen i ca 8-10 min. Sänk värmen till 175 grader. 12 Digestivekex. 100 g Milda mat- och bakmargarin. 1 msk vaniljsocker. 1 Milda mat & visp 26 % alt 1 Milda visp 20%
Vilken soppa. Corn chowder eller majssoppa är soppan jag syftar på. En snabb, god och prisvärd soppa som lätt kan göras även av den som inte är så "köksvan"
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Så över till resterande delar av vår italienska kväll, vi ber redan nu om ursäkt för bildkvalité som är lite si och så, men det blir så när ljuset inte är riktigt tillräckligt
4 dl vetemjöl1,5 dl mjölk50g smör2 tsk bakpulver400g nötfärssmörsaltpeppar1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl röd vin2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjan0,5 köttbuljongtärning100 g kantareller 2 dl crème fraiche1 dl riven ost1 vitlökssklyftasaltpepparBlanda vetemjöl, mjölk, smör och bakpulver till en deg. Förgrädda pajskalet i 10 min. Låt småputtra ca 10 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 1,5 dl mjölk. 1 gul lök. 1 dl röd vin. 100 g kantareller 2 dl crème fraiche
Efter 2-3 timmar så ska morötterna och rödbetorna ner i grytan, skala och skär ner i lagom stora bitar, och efter ytterligare 1 timme så ska löken ner, också den skuren i lagom bitar, eller efter tycke och smak. När löken har kokt med 1 timme så kan du slå på grädden och sen reda grytan till lagom konsistens, nu är grytan klar att servera. 1 msk vitpeppar. 1 msk Åsas special (honung). 1 dl grädde
1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.