Sånt som jag äter vid undantagstillfällen, som denna söndag. 2 dl vispgrädde. 2 dl vispgrädde. En enkel och jättegod efterrätt i LCHF tecken, men åt det liberala hållet
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Crème Bonjour Naturell och fortsätt vispa lite till. Vispa ihop Milda mat & visp 26%, florsocker, O´hoj Chokladsås och ev lite pepparmyntsolja. 1 Milda mat & visp 26 % alt 1 Milda visp 20%
Vispa ihop övriga ingredienser och koka ihop dem. Skär karrén i cm tjocka skivor, inte ända ner. Salta och peppra varje skiva in och utvändigt lite grann
Tillsätt alla kryddor och vitlöken. Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. 10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpeppar
(inte mitt påhitt att gå upp såååå tidigt) bakade vi grova frallor, som jag varmt kan rekommendera. Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon
Nä, vi tröttnar aldrig. Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiska fläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnad i smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.