Påskynda jäsning genom att röra runt med slev en gång per dag. Sätt på lock eller täck med plastfolie. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar. Fyll på med rågmjöl och 35-gradigt vatten, rör om ordentligt. Låt surdegen stå på ett varmt ställe ca 30 grader tills den börjar bubbla lite
Ta en ugnsplåt och lägg ett bakplåtspapper på den och bred ut surdegen i ett tunt skikt på pappret med en bakskrapa eller en slickepott och sätt in plåten i ugnen (men UTAN att sätta på ugnen) och lämna ugnsluckan på glänt så att luften kan cirkulera
Sackarinnatrium gör samma sak som fruktosen i vildjästen, fast mycket kvickare. Brödet blir lika gott som om man bakar på konventionellt sätt, men skillnaden är att det går snabbare (du bakar brödet på en kväll snarare än två dygn)
}Önskar att jag kunde beskriva hur den här degen doftar, men jag är inte så bra på ord. För trots att fönsterbrädet i vårt kök är fullt av brödböcker med fina recept envisas jag med att hitta på mina egna varianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.