Vilda biffar med kantarellsås
Milda.se
Milda.se

Vilda biffar med kantarellsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 8 enbär
  • krossade
  • 2 tsk rosmarin
  • stött
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • malen
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 300  gr   konserverade kantareller eller 
trattkantareller
  • nettovikt

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 4-6 enbär enbär
  • krossade
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl Milda Mat
  • 2 dl vatten
  • ½ dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • malen
  • klyftpotatis
  • rönnbärsgelé
  • sallad

Beskrivning

    Blanda färsen med ägg, kryddor, öl, finhackad persilja och sist potatismjöl.

    Forma färsen till små biffar och stek dom i Milda flytande margarin, ca 3 minuter på varje sida. När biffarna är klara, lägg över dom på ett fat.

    Kantarellsås: Låt svampen rinna av ordentligt och skär den sedan i stora bitar. Fräs kantarellerna i en stekpanna i Milda flytande margarin.

    Strö över de krossade enbären och dofta över vetemjöl. Rör om ordentligt.

    Späd med Milda Mat, vatten och rödvin. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Lägg ner biffarna i kantarellsåsen och låt det hela små puttra 4-5 minuter på svag värme.
Servera med klyftpotatis, rönnbärsgelé och en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.