4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka. Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans med kantarellerna
Häromkvällen lagade jag i alla fall renskavmed kantareller och hemmagjord lingonsylt. Det blev bläckfisk till förrätt, råbiff med en stor skål potatis som jag extra beställde till och sedan kaffe och chokladtryfflar till efterrätt
Bland det enklaste man kan göra i ett sådant läge är att ta fram en stekpanna, en klick smör, två burkar kantareller, renskav, vispgrädde, lite viltfond samt en gul lök
Varm smörgåstårta är bland det godaste som finns. VARM SMÖRGÅSTÅRTAMED SKINKA OCHOST. Vänd ned i bunken med grönsakerna och svampen och tillsätt timjan
olja och smör, till stekning. salt och peppar. 300 g vällagrad ost, t ex Västerbottensost. Fyllning1 purjolök 500 g färska kantareller olja och smör, till stekning salt och peppar 50 g babyspenat 300 g vällagrad ost, t ex Västerbottensost. Äggstanning3 ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde salt och peppar
Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.