Smaka av med kryddor. Korvstroganoff, gissar att alla egentligen lagar detta utan ett recept. Späd ev med lite vatten eller mjölk om det verkar bli för tjockt
Jag valde ett säkert kort, Korvstroganoff, det kan man väl knappt misslyckas med överhuvudtaget. Det är ingen quickfix eftersom det tar timmar men råvarorna bibehåller näringsämnen och smak bättre med denna tillagningsmetod
4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgaremed två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Mattias Vilda wok. 500 gr älgskav1 gul lök1 påse wokgrönsaker1 purjolök1 strimlad röd paprika4 hackade vitlöksklyftorEn näve haricots verts1 fp äggnudlarSalt & PepparSpiskumminChiliflakesBryn skaven tillsammans med den gula löken i en stor panna, salta och peppra och krydda med lite spiskummin
Skär falukorven i bitar och värm under tiden upp grytan med en klick smör i. När smöret smält kan du hälla i den skurna falukorven, steka den tills den blir varm på medelhög värme
Smaka av med salt och peppar. Servera med korvgrytan. 2 dl creme fraiche med smak av basilika tomatsalt, peppar. 2 dl creme fraiche med smak av basilika tomatsalt, peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.