Skär korven i skivor och löken i tunna ringar. Lägg löken i botten på en form, lägg korven ovanpå. Blanda grädde, mjölk, chilisås, ketchup, aromat och peppar efter smak i en skål
Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott. Helst ska det vara så pass mycket pepparrot i såsen att det går upp i näsan
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs den finhackade purjon och äpplet tillsammans med lite matfett. Skär falukorven i skivor och täck botten av en ugnssäker form med dessa
Är inne i en liten period där jag försöker prova lite olika recept som jag samlat på mig ifrån er, vill ju inte bara samla dom på hög, utan dom ska ju testas också
Ingredienser. 800 g falukorv2 gula lökar900 g potatis1 msk smör eller margarin2 lagerblad5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond)1 lättöl (à 33 cl)salt och peppar
Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg
Skär korven i tunna skivor, 3-4 mm. Lägg skivorna i ugnsfast gratängform omlott i två rader (så att varje skiva överlappar den föregående till minst hälften)
Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
) vildsvin, så klart är det vildsvin som hemburgaren är gjord av. Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.