11-2 små
röda chilifrukterBlanda limejuice, socker och vatten i en liten skål tills sockret är upplöst. Avsluta med fisksås och tillsätt finhackad vitlök och finhackad chili. Smaka av och justera smakerna så att du har en bra balans mellan surt, sött, salt och kryddigt. Låt dippsåsen vila i rumstemperatur tills det är dags att servera. Blanda i finhackad koriander och mynta precis innan servering. Finhacka gurka, morot och salladslök. Placera rispapper, ett i taget, i en skål med ljummet vatten tills det är mjukt och böjbart. Fyll rispapperet med korianderblad. Fyll på med tre till fyra räkor och strö över finhackad gurka, morot och salladslök. Avsluta med ett par blad av vietnamesiskt koriander, mynta, koriander, krispsallad och thailändsk basilika. Servera genast med den vietnamesiska dippsåsen.
Middag med lite hetta, syra och fräscha smaker är vad du hittar här i det Mårtenssonska köket i dag, när det handlar om en färsröra som serveras med färgglada grönsaker och en sötsyrlig dressing (och kanske lite sriracha om man som Håkan älskar hetta
Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och grovhacka räkorna, blanda dem i en skål med klippta glasnudlar, ljus soja, limesaft och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.