Ingredienser 300 g rismjöl 2 tsk gurkmeja 1 tsk salt 2 st ägg 4,5 dl kokosmjölk 2 dl kolsyrat vatten rapsolja till stekning av pannkakorna Fyllning 1: 1 kg färskt sidfläsk, ej rimmat eller rökt 2 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 3 msk ljus soja 3 msk fisksås 3 dl vatten 2 st saft från lime 2 msk finriven ingefära 3 msk lönnsirap 0,5 tsk salt 1 tsk finhackad habanero 2 tsk vitvinsvinäger Fyllning 2: 150 g sugar snaps blandad sallad 3 st sommarlök färsk koriander färsk mynta Skriv ut
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
Smaka av med salt och eventuellt ytterligare socker. Var noga med att rengöra mixern direkt efter. Hacka gul lök, vitlök, skalad ingefära och urkärnad chili
Två pannkakor är ganska lagom per person om de serveras med en sallad. Stek tunna stora pannkakor i smör, genom att före varje tillfälle vispa smeten och sedan hälla smeten i pannans smälta smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.