räkor (av 1/2 kg räkor med skal)30 – 40 g torkade mungbönsnudlar16 färska blad av thailändsk basilika3 dl (30 g) färska korianderblad1 medelstor morot, skuren i korta tunna strimlorrivet skal av 2 lime40 ml söt chilisåsDipsås1. 1 dl kallt vatten1 tsk socker0,5 dl fisksås4 tsk vit vinäger1 liten röd chili, finhackad4 tsk hackade färska korianderblad- och stjälkarHäll kallvattnet i en liten bunke, häll i sockret och rör tills det löst upp sig. 16 färska blad
Jag gillar vietnamesiska mat och jag åt vietnamesiska mat gånska ofta när jag bodde i Japan. Denna maträtt kallas färsk vårrullar, och ”Gỏi cuốn” på vitnamsiska
5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
Färskavårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Men skulle ändå rekommendera er att göra dessa, för godare vårrullar får man leta efter
Färska böngroddar. Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.