Pannkaka4 dl rismjöl 1 dl majsstärkelse 1 msk gurkmeja 1 tsk salt 400 ml kokosmjölk 6 dl vatten 300 g räkor 3 bananschalottenlökar, i tunna skivor rapsolja, till stekning
Fyllningca 70 g machesallad (eller andra gröna salladsblad) ca 150 g böngroddar 4 salladslökar, i strimlor 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Smaka av soppan med fisksås och servera toppad med färska örter, böngroddar, räkor, ev. Det är risnudelsoppa med färska örter i en fantastisk och säregen buljong ochmed antingen kött, skaldjur eller tofu
Klicka på gräddfil och strö på plockade örteroch krydda med salt och peppar. Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör några minuter på varje sida beroende på laxens tjocklek
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de hackade kryddorna, sherry och juice från citron. Stek först svampen utan smör och när all vätska ångat bort läggs smöret i
Stek lök i rapsolja på hög medelvärme till den är mjuk och gyllene. Toppa med korianderblad. Ta bort från plattan och tillsätt ev räkor om du vill att det ska bli lite mer lyxigt och matigt
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.