Grava i 24 timmar (mindre än halva tiden räcker utmärkt med vakuummarinerare), vänd påsen då och då. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Blanda samtliga ingredienser till potatissalladen och smaka av med salt. Salta och peppra biffen. Bryn biffen till fin färg, på hög temperatur i olja och smör
400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. 400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. marinad3 klyftor vitlök 2 citrongräs (endast den vita delen) 1 msk fisksås 1 tsk farinsocker
Vi upptäcker Vietnamesisk mat. Och med sin betoning på ris och grönsaker, minimala användning av olja, och med kött mer som smaksättare än huvudrätt har Vietnam troligtvis det mest hälsosamma köket på planeten
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling
Perfekt fredagsmat, med andra ord. Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Denna rätt med en lågtempererad ryggbiff skulle dock kunna få mig att ge skyhöga poäng. Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.