4 2 burkar räkor i lake (à 360 g) 250 g risnudlar 1 gul paprika 1/2 ask sockerärtor (à 150 g) 1/2 knippe knipplök ca 250 g pak choy 1 msk olja 1 lime 1 1/2 msk finriven ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Sallader & grönsaker /. Det vietnamesiska köket är min favorit inom de asiatiska köken och nudelsallad eller soppa är nästan alltid det jag väljer när jag äter på vietnamesiska restauranger
Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, och tillsammans med såsen. Skala räkorna. Det upptäckte jag när jag hade koriander och cashewnötter kvar på skärbrädan efter jag gjort klart nudelsalladen
salt & peppar. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Servera med resten av dressingen vid sidan om. Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. 1 kg räkormed skal, skalade. 1 kg räkormed skal, skalade
Börja med dressingen. Lägg räkor på salladen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
(Går såklart att skippa grillat till och blanda i räkor direkt i salladen också. Vi grillade fläskytterfilé och till det gjorde vi en vietnamesisknudelsallad som var så grymt god att ni bara måste få receptet
Lägg räkorna i en plastlåda med lock och ställ kallt. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden
Toppa med en stadig näve koriander, rostade cashewnötter och räkor. En favorit är de vietnamesiska vårrullarna men idag gjorde jag en variant med samma smaker och innehåll men istället i form av en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.