Vietnamesisk nudelsallad med kyckling
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingbröst utan skinn, eller 1 paket (500 g) fast tofu
  • 1 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 sesamolja
  • 1 tempuramjöl
  • 1 matolja till fritering
  • 1 fisksås (vietnamesisk)
  • 1 vatten
  • 1 palmsocker eller strösocker
  • 1 risvinäger
  • 1 lime, saften
  • 1 färsk ingefära, fint hackad
  • 1 vitlök, fint hackad
  • 1 citrongräs (bara den ljusa delen), mycket fint strimlat
  • 1 röda chili med kärnor, finhackade
  • 1 algnudlar eller ca 1 liter kokta kalla risnudlar
  • 1 salladslökar
  • 1 stora morötter
  • 1 groddar (böngroddar, eller groddade kikärtor, mungbönor, linser)
  • 1 babygem salat
  • 1 solrosolja
  • 1 den friterade kycklingen (se ovan)
  • 1 nouk cham-sås (se ovan)
  • 1 jordnötter (kan uteslutas)
  • 1 hackad korianderFriterad kycklingSkär kycklingbrösten i bitar ca 3x3 cm. Lägg i en skål.Hacka vitlök och chili fint och blanda samman med kycklingen och sesamolja. Låt marinera i 1 timme, eller så gör du detta dagen innan och låter det stå över natten övertäckt i kylen.Blanda samman tempuramjöl med kallt vatten enligt anvisning på paketet.Hetta upp oljan till ca 170 grader. Doppa kycklingbitarna i tempurasmeten och fritera dem tills de är klara i mitten, ca 5 minuter. Dela de större bitarna på mitten för att kontrollera att de verkligen är klara.Lägg dem på lite hushållspapper för att rinna av.Nouk cham-såsBlanda alla ingredienser till såsen och rör runt så att sockret löser sig.NudelsalladKlipp nudlarna med en sax i mindre bitar. Då blandar de sig bättre med övriga ingredienser.Skala och strimla morötterna fint. Strimla även salladslöken. Skär babygem salaten i grova bitar.Hetta upp wokpannan och häll i olja. Stek grönsakerna hastigt på mycket hög värme i ca 30 sekunder.Tillsätt groddar och nudlar. Fräs i ytterligare 30 sekunder. Tillsätt kycklingen och nouk cham-sås.Fräs samman i knappt en minut. Toppa med jordnötter och hackad koriander. Servera med den resterande nouk cham-såsen i en separat skål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.