kycklingbröst utan skinn, eller 1 paket (500 g) fast tofu
1 klyftor
vitlök
1 röd
chili
1
sesamolja
1
tempuramjöl
1 matolja
till fritering
1
fisksås (vietnamesisk)
1
vatten
1 palmsocker
eller strösocker
1
risvinäger
1 lime,
saften
1 färsk
ingefära, fint hackad
1 vitlök,
fint hackad
1 citrongräs
(bara den ljusa delen), mycket fint strimlat
1 röda
chili med kärnor, finhackade
1 algnudlar
eller ca 1 liter kokta kalla risnudlar
1
salladslökar
1 stora
morötter
1
groddar (böngroddar, eller groddade kikärtor, mungbönor, linser)
1 babygem
salat
1
solrosolja
1 den
friterade kycklingen (se ovan)
1 nouk
cham-sås (se ovan)
1
jordnötter (kan uteslutas)
1 hackad
korianderFriterad kycklingSkär kycklingbrösten i bitar ca 3x3 cm. Lägg i en skål.Hacka vitlök och chili fint och blanda samman med kycklingen och sesamolja. Låt marinera i 1 timme, eller så gör du detta dagen innan och låter det stå över natten övertäckt i kylen.Blanda samman tempuramjöl med kallt vatten enligt anvisning på paketet.Hetta upp oljan till ca 170 grader. Doppa kycklingbitarna i tempurasmeten och fritera dem tills de är klara i mitten, ca 5 minuter. Dela de större bitarna på mitten för att kontrollera att de verkligen är klara.Lägg dem på lite hushållspapper för att rinna av.Nouk cham-såsBlanda alla ingredienser till såsen och rör runt så att sockret löser sig.NudelsalladKlipp nudlarna med en sax i mindre bitar. Då blandar de sig bättre med övriga ingredienser.Skala och strimla morötterna fint. Strimla även salladslöken. Skär babygem salaten i grova bitar.Hetta upp wokpannan och häll i olja. Stek grönsakerna hastigt på mycket hög värme i ca 30 sekunder.Tillsätt groddar och nudlar. Fräs i ytterligare 30 sekunder. Tillsätt kycklingen och nouk cham-sås.Fräs samman i knappt en minut. Toppa med jordnötter och hackad koriander. Servera med den resterande nouk cham-såsen i en separat skål.
Fräs med salt och peppar. Blanda ner grönsaker och kycklingen. Smaka av med salt och peppar. 2 kycklingfiléer100 g glasnudlar150 g sockerärtor4 st knipplök1 limesaft från 1 1/2 msk finriven färsk ingefära1 msk rapsolja1 tsk sambal oelek2 1/2 msk japansk sojasalt och pepparcashewnötterStrimla kycklingen i mindre bitar. Kram Sandra 2 kycklingfiléer
Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen. Blanda kycklingenmed mjöl i en skål så att den täcks runtom
Lägg upp nudelsalladen på ett fat och toppa medkycklingfräset. Nudelsallad. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling, lök, vitlök och ingefära på medelhög-hög värme så att kycklingen får fin färg och blir genomstekt
Jag sitter ofta och letar mig fram bland massor av läckra recept, oftast online men även händer det att jag kommer över någon tidning eller bok med recept
Alla i familjen tyckte det var mums och nudelsalladen åt vi i helgen även till grillspett, mums. Stek i en stekpanna med olja och smör så kycklingen får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.