Victors crêpes med räkstuvning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 13 ägg
  • 12 dl mjölk
  • 11 dl vispgrädde
  • 10,5 tsk salt
  • 10,5 tsk strösocker
  • 150 g smör, till stekning
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 citronskal
  • 14 msk dill, hackad
  • 1500 g frysta räkor, tinade
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 parmesanost
  • 1 dill
  • 1 Crêpes2 dl vetemjöl 3 ägg 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 0,5 tsk strösocker 50 g smör, till stekning
  • 1 Räkstuvning2 msk smör 3 msk vetemjöl 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde citronskal 4 msk dill, hackad 500 g frysta räkor, tinade salt peppar
  • 1 Topping parmesanost dillCrêpes
  • Blanda mjöl, socker och salt. Häll på mjölken långsamt under vispning så att klumparna försvinner. Späd med grädde till önskad konsistens, smeten ska vara ganska tunn. Låt gärna stå 30 min i kylen. Stek crêpes i en klick smör tills gyllenbruna och så att de stelnar på ovansidan. Vik först på mitten och sedan igen. Lägg åt sidan. När alla crêpes är klara så är det dags för räkstuvningen. Stuvning
  • Fräs mjöl och smör i en kastrull, vispa hela tiden och låt mjöl och smör gå ihop ordentligt för att undvika klumpar. Tillsätt varm mjölk och grädde i mjölet och smöret. Smaksätt med salt, en nypa socker, svartpeppar och citronskal. Koka stuvningen och vispa hela tiden. Skala räkorna och grovhacka dem. Lägg dem i en skål och blanda med hackad dill. Rör ner stuvningen i skålen med räkor och dill och blanda runt. Skär till crêpesen så att de får jämna sidor. Fyll varje crêpe med räkstuvning och rulla ihop till rullar. Strö över parmesan på crêpesen och gratinera i mitten av ugnen tills de fått färg, 275 grader. Ta ut crêpesen ur ugnen och garnera med dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.