Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Att det kallas just det fantastiska brödetvisste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Så, nu lite packning för mig eftersom vi åker bort ett dygn för lite slottsmiljö. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Nu bakar vibröd. Låt vila tills ugnen är varm. På begäran från mina följare på Instagram kommer här ett recept på kalljäst bröd som du jäser i kylen över natten
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 1 msk vit baksirap. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter. 1 msk vit baksirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.