Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tills kycklingsaften som kommer ut vid provstick är genomskinlig och klar
Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Vilkabröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Men allt har varit bra och nyttig vardagsmat. Efter att ha testat Mativeckans GI-kasse var vi sugna på att testa Linas matkasse, som det finns reklam överallt för
Herrejisses så mycket brödvi ätit… Är med i Pågens brödpanel så då måste man leva på bröd mellanåt. Gott fikabröd som försvann snabbare en snabbt, godare än klassikern med kanel
SystugaHar engagerat mig i syrummet några kvällar - lite lätt panik eftersom jag vill ha något nytt inför resan till Kefalonia - och partyklänningen till Visby måste också bli helt klar
Står och hoppar bredvid ugnen för att bröden ska bli färdiga. Som vanligt när jag bakar utgick jag från ett gammalt recept min mamma brukar använda, dock med viss modifiering av mig
Du vill få med smaken av fisk i såsen. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Nu har vi ätit knäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Gnid de rostade brödskivorna med den ituskurna vitlöksklyftan. Dela vitlöksklyftan på mitten (Låt gärna skalet runt vitlöksklyftan sitta kvar i övrigt så är den mer behaglig att hålla i)
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.