I veckan hade vi roligt i en lång facebook-tråd åt det här pressmeddelandet från Santa Maria som tyckte att vi skulle "fira" denna alla helgons dag genom att laga kycklingenchiladas (på företagets spice mix, förstås) med bönor (med företagets chilipasta) åt våra döda familjemedlemmar
I veckan hade vi roligt i en lång facebook-tråd åt det här pressmeddelandet från Santa Maria som tyckte att vi skulle ”fira” denna alla helgons dag genom att laga kycklingenchiladas (på företagets spice mix, förstås) med bönor (med företagets chilipasta) åt våra döda familjemedlemmar
Låt stå och dra en timme innan servering, så salsan salsar till sig. Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlökoch ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns
Skala och hacka lök och chili, krossa i vitlöksklyftan, kärna ur och tärna paprikan och lägg i en mixer tillsammans med tomatkross och mixa tills såsen blir slät
Som ni förstår, och kanske har erfarenhet av själva, så finns det tyvärr ungefär lika många åsikter om hur både fooledpork, pulled porkoch den obligatoriska bbqsåsen ska lagas som det finns burriga hipsterskägg på Södermalm
Ja men visstlåter det både häftigt och spännande, vegetarisk pulled pork. Idag bjuder vi på något av det allra häftigaste vi någonsin tillagat och smakat i vegetarisk väg, fooledpork - direkt översatt lurad gris
Ja ja vi var ju mätta och relativt belåtna när vi kom till desserten, så det var väl inte hela världen heller Vi använde oss av Per Mobergs recept på Oxfile Wellington, vilket var otroligt gott
Lisa brukade höfta fram sin sås och därför fick jag bara en radda med ingredienser som jag själv komponerade ihop av bästa förmåga och resultatet blev mer än godkänt av alla som åt
Man kan smaksätta pulled pork på många olika vis, men jag tycker att det blir absolut godast om man tillsätter liquid smoke och något som gör att köttet karamelliseras - i mitt fall blev det både farinsocker och ketchup
Men det går att använda fler typer av kött, som till exempel nötkött, kyckling eller vildsvin – då får du pulled beef, pulled chicken och pulled boar – det låter det
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Häll barbequesås ochvin över köttet. Vitlöksdressing. Skala och hacka lök. När köttet är klart, dra isär det i grytan och servera med pommes frites, grönsallad och en klick vitlöksdressing
Finstrimla lök ochvitlökoch lägg uppe på karrén. Sätt på locket igen ochlåt den fortsätta i ugnen. Lägg på rikligt med pulled pork, smashed avokado och mango- och tomatsalsa, ruccola, syrad grädde och toppa med massa färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.