- (som jag använder enbart till desserter), som blev precis lagom små portionsbitar av desserten. Ja, hur gör man då för att lura med sig sina vänner på en resa (de förhoppningsvis aldrig glömmer) till Spanien
Efter skridskoåkning, promenad och en hel del JVM-hockey smakade det gott med. Tidig förmiddag på nyårsdagen styrde vi kosan norr ut för att få oss ett par dagar med kära familjen B
Igår fortsatte vi att laga recept från den. 1 vitlöksklyfta. Tillsätt löken och fräs försiktigt 8-10 minuter, tills den är mjuk och gyllengul. Tillsätt vitlök och paprikor och fortsätt steka på låg värme minst 20 minuter, rör om ofta, tills paprikan är mjuk och slak. Låt puttra svagt 10-15 minuter, rör om emellanåt. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös. 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
I veckan hade vi roligt i en lång facebook-tråd åt det här pressmeddelandet från Santa Maria som tyckte att vi skulle "fira" denna alla helgons dag genom att laga kycklingenchiladas (på företagets spice mix, förstås) med bönor (med företagets chilipasta) åt våra döda familjemedlemmar
I veckan hade vi roligt i en lång facebook-tråd åt det här pressmeddelandet från Santa Maria som tyckte att vi skulle ”fira” denna alla helgons dag genom att laga kycklingenchiladas (på företagets spice mix, förstås) med bönor (med företagets chilipasta) åt våra döda familjemedlemmar
Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
Där kompenserades verkligen att vi varken har höst- eller sportlov. Fyllning - Apelsinchokladkräm. Därför vill jag nu bara att skolan ska börja igen, så att man kan komma igång lite igen
Nu är vi tillbaka hemma igen. Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Så där ja, då återstår det bara en arbetsdag till för herr Mårtensson sen firarvi båda semester. Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
Började vi experimentera lite med matfotograferingen, ingredienserna är faktiskt ibland vackrare att titta på än det färdiga resultatet - hur gott det än smakar
Förra året åt vi Mårten gås - meny på Djuret. Det var något film-overkligt över de där bubblorna. Mich kom på att det blivit lite tradition att äta något fågelaktigt när vi har årsjubileum
När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.