2 msk
grädde eller mer, beroende på hur tjock du vill ha röran
1 liten
purjolök – tunt skivad
2 msk
klippt kryddgrönt, t ex gräslök, persilja och/eller basilika
salt och malen svartpappar
Toppkräm
500 g
mascarponeost eller Philadelphiaost
1 dl
mini fraiche
½ dl
pressad citronsaft
½ tsk
salt
1 krm
vitpeppar,malen
2 påsar
med machésallad
1 ask
med körsbärstomater
1 gurka
2 fpk rökt skinka (jag hade bara ett paket för jag trodde jag redan hade hemma men se det hade jag inte, och det hade gott och väl kunnat vara lite mer skinka)
1 pkt
skivad ost, jag hade Gouda. En mild och lite krämig hårdost.
Extra gott, med lite mer pill, är det att doppa de färdigskurna kolabitar i vit choklad. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den vita chokladen, rör så att du får en slät blandning
Det är även suveränt gott att blanda med ett tort mousserande vin. Läskande gott en varm sommardag som denna, en perfekt törstsläckare och härligt fräsch lemonad gjord på ekologiska citroner och lime
Morötterna innehåller både fibrer ochvitaminer, fröna och mandeln är fullproppade med goda fettsyror, liksom oljan, det mörka sockret innehåller en del mineraler, och äggen bidrar med protein
Köksskåpen är byggda efter våra vitvaror, vilket gör att man slipper tomrum och passbitar. Man kan alltså välja om man vill använda en halv ugn eller en hel, då värmeavdelaren går att ta bort
Garnera med dragon. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Servera med pasta eller ris. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.