Vi drog till fjällen...
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 kollegor åkte norröver i två minibussar. Väl framme i Sälen packade vi in oss själva, allt bagage, all mat och dryck i de hyrda stugorna.
  • 1980- tal över rätten när jag gör den på mitt vis (det är någonting med de där majjo
  • Jordärtskockssoppa med räkor, örtkrutonger (och örtolja), 15 port
  • 1,3 kg jordärtskockor
  • 8 schalottenlökar smör att fräsa i
  • 6 dl torrt, vitt vin
  • 6 dl kycklingfond (koncentrat + vatten)
  • 6 dl grädde
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl mousserande vitt vin
  • 2 paket frysräkor med skal
  • 6 skivor ljust bröd till krutonger
  • 1,5 dl god olivolja
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka timjan
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 paket groddar av olika färger (eller smörgåskrasse/ärtskott)
  •  
  • Chilisås
  • 1,5 dl hemlagad majonnäs
  • 1,5 dl avrunnen gräddfil
  • 1/2 mycket finhackad gul lök
  • 1,5 dl Heinz chilisås
  • tabasco
  • aromat (ja, jag vet, men just i denna sås SKA det vara aromat)
  • salt och svartpeppar
  •  
  • Ört- och vitlökssås
  • 1,5 dl hemlagad majonnäs
  • 1,5 dl avrunnen gräddfil
  • 1/2 mycket finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • italiensk salladskrydda
  • salt och svartpeppar
  •  
  • Hummos
  • 250 g torra kikärtor
  • 100 g tahini
  • 2 vitlöksklyftor 1 lime, saft och skal
  • 1/2 dl olivolja
  • ev vatten
  • salt och peppar
  •  
  • Chimichurri (som Kinna gör den)
  • 3/4 dl slätbladig persilja, finhackad
  • 3/4 dl koriander, finhackad
  • 1/2 dl oregano, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • pressad juice av 1 1/2 citron
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  •  
  • Att dippa i fonduebuljongen
  • 1,5 kg biff, i lagom tärningar
  • 1,5 kg fläskfilé, i lagom tärningar
  • 500 g färska champinjoner, halverade
  • 7 paprikor av olika färger, i lagom tärningar
  • 1 blomkålshuvud, i lagon buketter
  • 1 squash, i lagom tärningar
  • Chokladmousse med smak av mynta och mörk rom, 15 port
  • 2 krukor mynta
  • 2 dl vatten
  • 4 msk mörkt muskavadosocker
  • 1 dl mörk Havana club-rom
  • 400 g fin 70% choklad
  • 4 ägg 8 dl vispgrädde
  • Till dekoration: 2 askar physalis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.