Vi var dock trygga inomhus på Rambla, ett nytillskott bland Londons tapasrestauranger och vi var alla taggade att testa den catalanska maten vi hört så mycket om
När vi kom dit en kväll efter jobbet var det ca en timmes väntetid (helt normalt i Soho) så vi tog en drink på annat håll och kom tillbaka när de messade och sa att bordet, eller rättare sagt platserna i baren, var lediga
Egentligen är det inte mycket mer än en förskönad version av te med mycket mjölk i, men med lite extra piff i form av vispad grädde och lite kanel och socker på toppen blir det en fantastiskt god dryck som lindar in allt i bomull
Jag lovade ju att laga mer mat i lergryta under vintern, gjorde jag inte. Låt stå i ugnen tills köttet är så mört att du kan dra isär det med en lätt gaffeltryckning
Vi var då på väg till East Croydon för middag på Little Bay. Och som vanligt ostbricka till efterrätt. Vi hade trott att många skulle ha avbokat på grund av vädret men det var full fart på restaurangen när vi steg in
Guildhall är ensam om att servera gigantiska frukostar och på kvällstid kan man få sitt köttsug tillfredställt för resten av året via The Beef Tasting Menu
Jag blev kvar i London över påsken eftersom jag har möte med min handledare om min masteruppsats nu i veckan, ingen mening att åka till Sverige över helgen bara
När man vandrar på Brick Lane upp mot Shoreditch kantar restauranger med mat från Bangladesh den numera kända gatan, som blev förevigad i Monica Alis roman med samma namn
Imorgon drarvitill fjälls på skidskytte, håll tummarna för att vi får fint väder. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Avlägsna från värmen och vispa i chokladen och vaniljextrakten till den är slät. Häll över till en skål för att kallna till rumstemperatur, täck över ytan med bakplåtspapper för att förhindra att ett skin bildas
Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort. En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen
Så fort smeten släpper från kanten så slutar du vispa och drar grytan från plattan. I dag tänkt vi slänga in ytterligare förslag på smarriga drinktilltugg och förrätter, dels en räkröra som kan serveras på flera olika vis, och dels dom där ostpuffarna som vi skrev om på självaste lillejulafton
Jag undrar hur ofta man bör träna för att hålla vikten. Det kommer bli en "vanlig" tårta till henne men ska även baka något till mig och David (min sambo) som vi kan äta på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.