Till lunch ätervi oftast nån form av kött, varierar mellan lamm, fågel, nöt, fläsk eller vilt. Men jag tänkte dela med mig av hur en matdag sett ut hos mig och Lennart nu i vinter
Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad. Lite lammkött, vitlöksmarinerade kronärtskockor, krustader med jordärskockspure och räkor och annat smått och gott
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Tillsätt ”mjölblandningen” i omgångar tillsammans med vätskan i äggvispet, med en slickepott
Nu bakar vi bröd. Låt vila tills ugnen är varm. Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.