En vetelängd är toppen att servera vid en kakbuffé. Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 10-15 minuter. Bara att skära upp i lagom stora bitar eller hur stora som helst om man är riktigt förtjust i vaniljkräm och blåbär
4 stora äpplen gärna våra goda svenska4 dl vatten 4-5 msk maizena majsstärkelse 1 3/4 dl strösocker 1/2 msk malen kanel 1/4 tsk salt 1 msk citronsaft Fyllning, gör så här. Låt degen jäsa under bakduk ca 30-40 minuter tills den jäst sig dubbelt så stor. 4-5 msk maizena majsstärkelse
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, salt, socker och det mesta av mjölet
Arbeta samman degen för hand ca 8-10 minuter eller i hushållsassistent ca 5 minuter. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. 1-2 tsk stött kardemumma. 840-870 g vetemjöl
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, salt, socker och mjöl
De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev. mandelspånflorsockerUgnsvärme - 200 graderSmula ner jästen i en degbunke. ca 6-7 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.