Koka upp det flytande mjölkfria margarinet, sirapen, gräddersättningen, sockret och kryddorna. Pepparkakoroch dess recept är något som ständigt kan utvecklas
Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget. Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst
Koka upp det mjölkfria margarinet, sirapen, sockret och kryddorna. Sedan tidigare ligger ett recept på pepparkakor på bloggen – men i helgen gjorde jag om hela receptet – och de blev så himlans goda
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Glutenfria ochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag har vänner och familjemedlemmar som är just både gluten och mjölproteinintolerenta och därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Hon "bebådades", och därför står det just Marie Bebådelsdag i våra almanackor. "Vårfrudagen" förvanskades sedan i folkmun - som det ofta görs - och blev till slut våffeldagen
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.