Vetefläta med äpple och kanel. 2 oktober 2014, 06. 50. På lördag är det kanelbullens dag, och även om jag inte är världens största fan av kenelbullar tänkte jag bjuda på ett höstigt kanelbulle-recept ändå
En riktigt god vetefläta behöver ingen introduktion. Det räcker med en bild och ett löfte om rikligt med saftig fyllning och nystött kardemumma i degen
Bakverk med nutella brukar ju aldrig bli fel, men denna gången blev jag lite besviken. Kransen var lätt att göra och den såg bra ut - men den kunde har varit lite sötare - det blev lite för mycket chokladsmak
Så förutom att baka mina go-to veteflätor (lätt men hög impfaktor) så rullade jag in nougaten i vetedeg, gräddade och hyvlade sedan mörk choklad över dem direkt när de kom ut ur ugnen
Jag var sexmästerist i Medicinska föreningen under studietiden. Det betyder att jag var festfixare och därmed deltagit i en diger summa sittningar som alla avslutats med punsch
Godmorgon, tisdag och jag ska strax knata iväg till jobbet. Det blir en lång dag och kväll där så jag vet vad jag ska sysselsätta mig med idag i alla fall
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål och finfördela smöret häri
Heeeej. Har saknat er massor. Ja, jag börjar så för de känns så nu när jag börjar skriva på inlägget. Nu är jag på banan igen, mår så mycket bättre och allt går snabbt åt rätt håll
Jättebra recept på veteflätor. Man lyckas alltid. 250 gr smält smör1 l mjölk2 pkt jäst5 dl socker1 vispat ägg1 tsk salt1 -2 msk malen kardemumma1 pkt mjölSmält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och lägg i jästen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.