45-60 minuter
Receptet kommer från Leila Lindholm, och hon använder det bl
SEMLOR
1 del
inkråm (innanmätet på bullarna)
2 delar
riven mandelmassa
80 g
mandelmassa använde jag 2 ½ msk grädde. Detta räckte till 5 semlor, något som naturligtvis beror på hur mycket innanmäte man gräver ur. Semlegrädde (egenkomponerad)
Räcker till
5
semlor
60 g
riven mandelmassa
3 dl
vispgrädde
1/4 tsk
vaniljsocker
1/4 tsk
florsocker
Smörkräm
200 g
mjukt smör
1 dl
strösocker
1 msk
malen kanel
Blanda samman ingredienserna till en krämig fyllning.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Smaka av med salt. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter med ratatouille
Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.