A delight, with a cherry on the top. VeryCherryChocolateCakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
Fyllningen var riktigt god och skulle nog passa bra att använda på cupcakes. För ett tag sedan så testade jag att göra en typisk Amerikansk kaka, både till utseende och smak
Jag gjorde en "Verycherrychocolatecake" som jag har sett och läst om på diverse bloggar. God kväll. Vi har precis avrundat en otroligt mysig kväll och ett lite försenat födelsedagsfirande för mig
Tårtan påminner säkert närmast en fransk chokladtårta eftersom den innehåller så lite mjöl och mycket smör, choklad och ägg, men jag bestämde mig för att kalla den Verychocolateychocolatecake eftersom kakan är så mycket enklare att laga än en riktigt fransk chokladtårta
Almond and CherryCakewith White Chocolate FrostingBottnar145 g vetemjöl2 tsk bakpulvernästan ½ tsk salt225 g strösocker115 g rumsvarmt smör2 ägg1 äggula150 g (1½ dl) rumsvarm mjölk blandad med 3/4 msk vit vinsvinägernågra droppar mandelessens1 tsk vaniljessens eller 2 krm vaniljpulverSätt ugnen på 175 grader
Gillade ni min VeryCherryChocolateCake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
Receptet är från Kanal 5 från Roy Fares nya program United States of Cakes. Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill
Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår. Double ChocolateCake200 g rumsvarmt smör270 g strösocker3 ägg60 g kakao300 g vetemjöl½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk salt3 dl iskallt vattenSätt ugnen på 175 grader
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
Chocolate lava cake, men underbar salt kolafyllning som bara vällde ur när man satte skeden i kakan. Såg ett program av The little Paris kitchen häromdagen, och blev helt superchokladsugen
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana Mousse Cake, bakade jag i helgen. Det är en no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager
dark chocolate, chocolate fudge sauce, meringues or other goodies for toppingHow to. So, with this cake, not my proudest creation, but it has been haning around in my computer far to long now and it taste sooooo good, I say hello - once again
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.