Vilken smarrig pressgurka jag gjorde förra veckan. Håller med Johan -"Pressgurka kan man ha till allt. Hyvla gurkan tunt med osthyvel eller på en mandolin
Det var så längesedan vi tillagade och åt Flygande Jakob här hemma. Så igår slog vi till. Jag började så smått fundera på dess namn, så jag var tvungen att googla på det och på Wikipedia, skrevs det följande
ca 400 g köttfärs. 1 gul lök 6-8 potatisar 2-3 morötter. 1 pkt grädde (snäll eller fet). 2-3 msk senap (sötstark) Funkar även med fransk men minska till 2-3 tsk istället
1. Mos. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Späd med mjölkblandningen och vispa med elvisp en kort stund till ett lätt mos
Stickan ska vara torr. Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Vitlöksklyftorna kan vara hela med skal, dom mosar man sönder och använder i såsen sen. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.