Vegetariskt igen, oj vad veckorna rullar på nu. Tyckte precis att det var vegomåndag alldeles nyss. Nu ska här i alla fall serveras en vegetarisk paj - eller kanske snarare flan - som jag knåpade ihop igår, och som vi tjuvstartade med igår kväll
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska och med både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Den här gången handlar det om en illande grön och smakrik vegopaj med tre sorters olika ost, två olika sorters kål, och en massa andra piggeliningredienser
Silverstenks Vegopaj. Jag gjorde en vegetarisk paj häromdagen, den blev supergod. Efterfrågan på denna paj har funnits så dörför delar jag såklart med mig av receptet
Jag börjar med en härlig vegopaj. Vet ni vad det är för vecka nu. Jo, minsann, det är Vänliga Veckan. Vänliga veckan infördes på 40-talet och inföll då i november
En mumsig, vegetarisk paj med allehanda grönsaker har vi nyligen avnjutit här i huset. Jag gjorde förstås en glutenfri pajdeg, men du kan ta ditt vanliga, kanske beprövade pajdegsrecept, och utgå från det
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Som bas hade jag grönsaksavkoket efter att ha gjort måndagens vegopaj, och den förstärkte jag med lite av Trollets goda örtkrydda, innan jag kokade grönkålen mjuk och mixade med grädde
För ett tag sedan delade jag ju med mig av ett recept på vegopaj med ett pajskal gjort av bönor. Den föll alla i smaken, och jag kom på att jag ju faktiskt kunde använda precis samma botten till en pizza
En härlig vegopaj med grönkål, brysselkål, blåmögelost och pistaschnötter. Ja ni, nu är det återigen dags att summera året som gått, för att alldeles snart med tillförsikt och förväntan hälsa ett nytt, fräscht och oprövat år välkommet
Morötter och palsternackor kommer från det egna landet, och brysselkål och broccolistjälkarna fanns över sedan jag gjort en vegopaj med olika sorters kål
Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.